TASHKILOT XODIMLARNING KORRUPSIYAGA YO‘L QO‘YISHIGA SABAB VA OMILLAR - Teshayev Behruz Dilmurod o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Tashkilotlarda xodimlarning korrupsiyaga yo‘l qo‘yishiga sabab va omillar haqida gapirganda, bu illatning ildizlari nihoyatda chuqur va keng qamrovli ekanligini alohida ta’kidlash lozim. Jamiyat hayotining barcha jabhalarida korrupsiya tahdidi borligi bois, har bir tashkilot ushbu illatga qarshi jiddiy va uzluksiz kurash olib borishi muhimdir. Chet el va mahalliy tajribalarga nazar tashlar ekanmiz, xodimlar orasida korrupsiya xavfini kuchaytiradigan bir qator ichki va tashqi omillar, ular orasidagi muloqot va boshqaruvdagi bo‘shliqlar, ijtimoiy-iqtisodiy holat va umuman tashkilot madaniyatidagi nuqsonlar muhim rol o‘ynashini ko‘ramiz. Ayni paytda, axloqiy-etik me’yorlar va kasbiy qadriyatlarning yetarlicha shakllanmaganligi, xodimlarni korrupsiyaga yo‘l qo‘yishga ko‘ndira oladigan muhit yuzaga keltiradi. Xodimlarning moliyaviy ahvoli va moddiy rag‘batlanish darajasining pastligi, ular uchun qonuniy yo‘l bilan yashash, o‘sish va rivojlanish imkoniyatlari cheklanganligi, ma’naviy va ruhiy stress kuchli bo‘lganda, insonlar o‘zini qonundan yuqori deb bilishi mumkin bo‘lgan yo‘ldan ketishga moyilligi oshadi.