BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘QISH DARSLARINI SAMARALI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY METODLARI - Maxammatqulova Mehri (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda o‘qish darslarini samarali tashkil etishning zamonaviy metodlari tahlil qilinadi. O‘qish darslarining o‘quvchilarda nutq madaniyati, tafakkur, mustaqil fikrlash va ma’naviy rivojlanishni shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va innovatsion texnologiyalarning o‘qish jarayoniga tatbiqi orqali ta’lim samaradorligini oshirish masalalari asoslab beriladi. Shuningdek, o‘qish darslarini tashkil etishda o‘quvchilarning yosh va individual xususiyatlarini hisobga olishning ahamiyati ko‘rsatib beriladi.