ИНТЕГРАЦИЯ ПРИНЦИПОВ ЗЕЛЁНОЙ ЭКОНОМИКИ В ПРОЦЕСС ПОДГОТОВКИ МЕЖДУНАРОДНЫХ ФИНАНСОВЫХ ОТЧЕТОВ АКЦИОНЕРНЫХ ОБЩЕСТВ - Турдқмуратова Азиза Кыясовна (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola aksiyadorlik jamiyatlarining xalqaro moliyaviy hisobotlarini yashil iqtisodiyot tamoyillari asosida takomillashtirish jarayoniga bag’ishlangan. Maqolada barqaror rivojlanishning moliyaviy hisobotga ta’siri ko’rib chiqiladi hamda ekologik omillarni xalqaro hisobot standartlariga integratsiya qilish yo’llari taklif etiladi. Maxsus e’tibor ekologik xavf-xatarlar va barqaror amaliyotlarning kompaniyalar moliyaviy natijalariga ta’siriga qaratilgan. Maqolada yashil iqtisodiyot tamoyillari asosidagi hisobotlarni takomillashtirish bo’yicha tavsiyalar berilgan, bunda mavjud xalqaro va milliy amaliyotlar tahlil qilinadi.