AMIR TEMUR SALTANATIDA DAVLAT BOSHQARUV ASOSLARI - Xurramova Sevinch Jamshid qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: ushbu maqolada Amir Temur saltanatida davlat boshqaruvining asosiy tamoyillari, boshqaruv tizimining tuzilishi hamda markaziy va mahaliy hokimiyat organlari faoliyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda Sohibqiron tomonidan yaratilgan siyosiy boshqaruv modeli, adolat, tartib-intizom va qonun ustuvorligi tamoyillarining davlat barqarorligidagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, Temur tuzuklari asosida davlatni boshqarish usullari, harbiy-ma’muriy tizim va mansabdor shaxslarning ma’suliyati ilmiy jihatdan tahlil etiladi.