BOSHLANG‘ICH TA’LIM TIZIMIDAGI TEXNOLOGIYA DARSLARIDA AMALIY ISH KOMPETENSIYALARIGA TIZIMLI YONDASHUV - Abdullayeva Zilola Erkin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida texnologiya darslarida amaliy ish kompetensiyalarini shakllantirish muammosi tizimli yondashuv asosida tahlil qilinadi. Texnologiya fanining kompetensiyaviy ta’limdagi o‘rni ochib berilib, amaliy ishlar orqali o‘quvchilarda texnologik, amaliy-mehnat, ijodiy va ijtimoiy- kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, amaliy ishlarni loyihalash, amalga oshirish va baholashning ilmiy-uslubiy modeli asoslab beriladi. Shuningdek, tizimli yondashuv asosida amaliy ishlarni rejalashtirish, amalga oshirish va baholashning ilmiy-uslubiy modeli taklif etiladi.