BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI ASOSIDA TA’LIMDA BAHOLASH NATIJALARINING ISHONCHLILIGINI TA’MINLASH TIZIMINI YARATISH TAHLILI - Matchanova Maqsuda Ro'zimboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda blokcheyn texnologiyasi asosida ta’lim jarayonida baholash natijalarining ishonchliligi, shaffofligi va o‘zgarmasligini ta’minlash tizimini yaratish masalalari tahlil qilinadi. Blokcheynning markazlashmagan tuzilmasi orqali baholash ma’lumotlarini soxtalashtirishning oldini olish, natijalarni xavfsiz saqlash hamda barcha manfaatdor tomonlar uchun ochiq va tekshiriladigan mexanizm yaratish imkoniyatlari yoritib beriladi. Shuningdek, ta’lim tizimida raqamli baholash jarayonlarini takomillashtirishda blokcheyn texnologiyasining afzalliklari va qo‘llash istiqbollari ko‘rib chiqiladi.