IJODIY SOHA TALABALARDA KASBIY MOTIVATSIYANING IJTIMOIY- PSIXOLOGIK OMILLARI - Ismoilov Vohid Zohid o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ijodiy soha talabalarda kasbiy motivatsiyaning shakllanishi va rivojlanishidagi ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilinadi. Tadqiqotda shaxsning ijtimoiy muhit, guruhiy munosabatlar, pedagogik qo‘llab-quvvatlash va tengdoshlar bilan muloqot kabi omillar kasbiy motivatsiyaga ta’siri o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ijtimoiy-psixologik faktorlar talabaning kasbiy faoliyatga qiziqishi, tashabbuskorligi va ijodiy yondashuvini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Maqola natijalari pedagogik amaliyotda kasbiy motivatsiyani oshirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqishda foydalanilishi mumkin.