ZAMONAVIY TA’LIMDA INNOVATSION YONDASHUVLAR ORQALI YOSHLARNI DESTRUKTIV TA’SIRLARDAN HIMOYALASHNING ILMIY–NAZARIY ASOSLARI - Xamidova Shaxnoza Nuraliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada xalqaro integratsiya davrida yoshlarni destruktiv ta’sirlardan himoyalashning innovatsion ta’lim texnologiyalari orqali amalga oshirilishi ilmiy- nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli ta’lim, kreativ pedagogika, media va axborot savodxonligi, STEAM yondashuvi, tanqidiy fikrlash metodlari yoshlarning axloqiy immunitetini kuchaytiruvchi asosiy vositalar sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida innovatsion metodlar o‘quvchilarning zararli informatsion oqimlarga qarshi tura olishi, manipulyativ kontentni tahlil qilishi va ma’naviy barqarorligini saqlashi uchun samarali mexanizm ekanligi chuqur tahlil qilingan.