BARQAROR RIVOJLANISHNI TA’MINLASHDA GLOBAL MENEJMENTNING ROLI - Ibragimov Abdunazar Narzullayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada barqaror rivojlanishni ta’minlash jarayonida global menejmentning tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan bo’lib, unda global miqyosda iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik muammolarni hal etishda zamonaviy menejment yondashuvlari, strategik boshqaruv, korporativ ijtimoiy mas’uliyat hamda xalqaro hamkorlik mexanizmlarining roli tahlil qilinadi. Shuningdek, transmilliy kompaniyalar va xalqaro tashkilotlar faoliyatida barqarorlik tamoyillarini joriy etish orqali uzoq muddatli iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy farovonlikka erishish imkoniyatlari asoslab berilgan.