FARIDIDDIN ATTOR BADIIY MEROSIDA TASAVVUFIY G‘OYALAR - Abdulvahobov Orifjon Abdullo o’g’li; Qodirov M. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Farididdin Attor badiiy merosida tasavvufiy g‘oyalar tahlil qilinadi. Asarlarida ilohiy ishq, nafsni tarbiyalash, ma’rifat, fano va baqo tushunchalari chuqur badiiy va falsafiy uslubda ifodalangan. Attorning ramziy obrazlari va “Mantiq ut-tayr”, “Tazkirat ul-avliyo” kabi asarlari orqali tasavvuf tafakkuri yoritiladi. Maqola tasavvufiy adabiyot va Sharq falsafasi o‘rganishda foydali bo‘lib, ilmiy manba sifatida xizmat qiladi.