QO‘CHQOR NORQOBIL IJODIDA AFGʻON URUSHI VA INSON RUHIYATI - Tursunova Aziza Murod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotida Afgʻon urushi mavzusining badiiy talqini Qo‘chqor Norqobil ijodi misolida tahlil qilinadi. Adib asarlarida urushning jang maydonidagi manzaralaridan tashqari, uning inson ruhiyatiga, shaxs taqdiriga va jamiyat maʼnaviy hayotiga ko‘rsatgan salbiy taʼsiri yoritiladi. Tadqiqotda yozuvchining urushga bo‘lgan munosabati, psixologik tasvir usullari hamda insonparvarlik gʻoyasining ifodalanishi ilmiy jihatdan tahlil etiladi.