O‘ZBEK XALQ KUY-QO‘SHIQLARINING BOLALAR MUSIQIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Buxarbayeva Sevara Mamasobir qizi; Nuraliyeva Zuhra Anvarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek xalq musiqiy merosining o‘sib kelayotgan yosh avlod musiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi pedagogik va psixologik ahamiyati yoritilgan. Maqolada xalq qo‘shiqlari, xususan, alla, bolalar folklor o‘yin qo‘shiqlari va milliy cholg‘u kuylarining bolalar estetik didini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida musiqiy tafakkurni o‘stirishning zamonaviy metodlari va milliy qadriyatlarni dars jarayoniga tatbiq etish masalalari muhokama etilgan. Shuningdek, milliy ohanglarning bolalar intellektual salohiyatiga ta’siri bo‘yicha ilmiy xulosalar berilgan.