ALISHER NAVOIY – O‘TMISH, BUGUN VA KELAJAK BOG‘LOVCHISI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk mutafakkir va adib Alisher Navoiyning o‘zbek xalqining o‘tmishi, bugungi ma’naviy hayoti hamda kelajak taraqqiyotidagi o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Navoiy merosining tarixiy ahamiyati, zamonaviy jamiyat bilan uzviy bog‘liqligi va kelajak avlod tarbiyasidagi beqiyos roli ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, Navoiy ijodining umuminsoniy g‘oyalari orqali milliy o‘zlikni asrash va ma’naviy uzluksizlikni ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.