NAVOIYGA EHTIROM – MILLIY O‘ZLIK VA KELAJAK AVLOD TARBIYASI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk o‘zbek mutafakkiri va shoir Alisher Navoiy merosining milliy o‘zlikni anglash, ma’naviy-axloqiy qadriyatlarni shakllantirish hamda kelajak avlod tarbiyasidagi o‘rni har tomonlama tahlil qilinadi. Navoiy asarlarida ilgari surilgan insonparvarlik, adolat, ilm-ma’rifat, vatanparvarlik va komil inson g‘oyalari bugungi globallashuv sharoitida yoshlar tarbiyasi uchun muhim ma’naviy manba ekani asoslab beriladi. Shuningdek, Navoiy merosini ta’lim-tarbiya jarayoniga chuqur singdirish orqali milliy g‘urur va ma’naviy barqarorlikni mustahkamlash masalalari yoritiladi.