NAVOIY ASARLARIDA MA’NAVIYAT VA ZAMONAVIYLIK UYG‘UNLIGI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Alisher Navoiy ijodidagi ma’naviyat tushunchasi va uning zamonaviylik bilan uyg‘unligi masalasi har tomonlama tahlil etiladi. Navoiy asarlarida inson axloqi, ilm-ma’rifat, adolat, vatanparvarlik kabi ma’naviy qadriyatlar bugungi jamiyat hayoti bilan qanchalik mos kelishligi misollar orqali ochib beriladi. Shuningdek, Navoiy merosining zamonaviy yoshlarni tarbiyalashda va ularning ma’naviy barkamolligini shakllantirishdagi o‘rni asosli fikrlar bilan yoritiladi.