NAVOIY HIKMATLARINING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Karaxodjayeva Maxpuza Xamidullaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk mutafakkir va adib Alisher Navoiy ijodida muhim o‘rin tutgan hikmatli so‘zlarning mazmun-mohiyati hamda ularning bugungi jamiyat hayotidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Navoiy hikmatlarida ilgari surilgan axloq, adolat, ilm, komil inson va jamiyat masalalari hozirgi globallashuv sharoitida ham dolzarbligini yo‘qotmaganligi asoslab beriladi. Tadqiqotda tarixiy-qiyosiy va tahliliy metodlardan foydalanildi.