YANGI TUG’ILGAN CHAQALOQLARDA MEKONIAL ASPIRATSIYANING KECHISH XUSUSIYATLARI - Sirojiddinova Xiromon Nuriddinovna; Abduvaliyeva Malika Nodirjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya. Maqolada mekonial aspiratsiya sindromi bilan tug’ilgan chaqaloqlarning amniotik suyuqligida mekoniy mavjudligi, erta nafas olish buzilishi va rentgenogrammada emfizimatoz hududlar bilan kesishgan apnevmatoz o’choqlar bilan tavsiflangan patologik holat, antе va intranatal xavf omillari va ularning klinik kechish xususiyatlari keltirilgan