“NAVOIY” VA “ALISHER NAVOIY” ROMANLARIDA MAZMUN VA SHAKL BIRLIGI - Xursanova Muxlisa (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oybek va Isajon Sultonning “Navoiy” va “Alisher Navoiy” romanlarining o’zaro o’xshash va farqli jihatlari o’rganiladi. Romanlardagi shakl va ma’no munosabati tahlil qilinadi. Har ikki ijodkorning Navoiy shaxsiga bo’lgan qarashlari, tushunchalari va falsafasi tahlil asosini tashkil qiladi.