NODAVLAT TIBBIYOT MUASSASALARIDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY HISOBOTNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (O‘ZBEKISTON SHAROITIDA) - O‘rmonov Xasanboy; Ubaydullaeva Odinaxon; Omonov Abrorjon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya;Ushbu maqolada O‘zbekiston sharoitida nodavlat tibbiyot muassasalarida buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobotni tashkil etishning o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Nodavlat tibbiyot muassasalarining huquqiy asoslari, ularni tashkil etish bosqichlari hamda moliyaviy faoliyatini hisobga olish tartibi tahlil qilingan. Shuningdek, daromad va xarajatlarni hisobga olish, mulkiy hisob, moliyaviy hisobotning ahamiyati va uning boshqaruv qarorlarini qabul qilishdagi roli ochib berilgan.