O‘ZBEKISTONDA INKLYUZIV TA’LIM TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY YONDASHUVLAR - Yunusova Cho‘lponoy Abierovna; Vohidjonova Nazokat Vosiqjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2020-yil 13- oktyabrdagi PQ-4860-sonli qarori asosida inklyuziv ta’lim tizimini takomillashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Unda alohida ta’limga ehtiyojlari bo‘lgan bolalarga ta’lim-tarbiya berish tizimining muammolari, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvning ahamiyati, maxsus psixologiyaning roli, o‘qituvchilar tayyorgarligi va O‘zbekistondagi amaliyot tahlil qilinadi. Maqola muammolarni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar beradi va inklyuziv ta’limning ijtimoiy integratsiya, psixologik qo‘llab- quvvatlash va ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rnini yoritadi.