KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKANING XALQARO TA’LIM TASHKILOTLARI BILAN BOG‘LIQLIGI: TA’LIM SIYOSATINI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Yunusova Cho‘lponoy Abierovna; O'ktamaliyeva Bonu Adhamjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada komparativistik pedagogikaning mazmuni, uning xalqaro va milliy miqyosdagi ta’lim tashkilotlari (UNESCO, OECD, Jahon banki kabi) bilan o‘zaro aloqalari hamda bu aloqalarning ta’lim siyosatini shakllantirish, ta’lim sifatini baholash va innovatsion jarayonlarni rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy tahlil etiladi. Shuningdek, xalqaro tashkilotlarning komparativ tadqiqotlarga (masalan, PISA, TIMSS) qo‘shgan hissasi va komparativistika fanining ularning faoliyatiga ta’siri yoritiladi.