BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Nabiyeva Dinara Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida milliy va umuminsoniy qadriyatlarni shakllantirish masalalari yoritilgan. Unda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh va psixologik xususiyatlari asosida qadriyatlar tarbiyasining ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida milliy an’analar, urf-odatlar va umuminsoniy axloqiy me’yorlarni uyg‘un holda singdirishning pedagogik imkoniyatlari ochib beriladi. Maqolada o‘quv fanlari, sinfdan tashqari faoliyat hamda o‘qituvchining shaxsiy namunasi orqali qadriyatlarni shakllantirishning samarali yo‘llari bayon etilgan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’limda ma’naviy-axloqiy tarbiyani takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.