ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA FANLARARO INTEGRATSIYA VA STEAM ASOSIDAGI TA’LIM MODELLARINING O‘RNI - Pirniyazova Sh.B (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimini takomillashtirish jarayonida fanlararo integratsiya va STEAM asosidagi ta’lim modellaridan foydalanishning ilmiy- nazariy hamda amaliy jihatlari atroflicha tahlil qilingan. Fanlararo integratsiyaning ta’lim mazmunini yaxlit holda shakllantirishdagi o‘rni, STEAM yondashuvining pedagogik imkoniyatlari hamda ushbu modellar orqali o‘quvchilarda XXI asr kompetensiyalarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, mazkur ta’lim yondashuvlarini o‘quv jarayoniga tatbiq etishda uchraydigan muammolar va ularni samarali hal etish yo‘llari asoslangan holda yoritilgan.