TIKUVCHILIK KORXONALARI VA ULARNING BO‘LIMLARIGA AVTOMATLASHTIRISH TIZIMINI JORIY QILISHNING ASOSLARI - Pardaboyeva Bahora Aliboyevna; Abdulxoliqova Zilola Toxirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya Mazkur maqolada tikuvchilik korxonalarida avtomatlashtirish tizimlarini joriy etishning jihatlari hamda asoslari ko‘rib chiqildi. Ishlab chiqarish bo‘limlari, boshqaruv tizimlari hamda axborot texnologiyalarining o‘zaro integratsiyasi tahlil qilindi. Avtomatlashtirishning mehnat unumdorligi, mahsulot sifati va iqtisodiy samaradorlikka ta’siri asoslab berildi.