PEDAGOGIK MULOQOT VA HAMKORLIK TUSHUNCHASINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TALQINI - Nazarov Jaxongir Tulayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada pedagogik muloqot va hamkorlik tushunchalarining ijtimoiy-psixologik mohiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Pedagogik muloqotning ta’lim jarayonidagi o‘rni, uning shaxslararo munosabatlarni shakllantirish va ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, pedagogik hamkorlik subyekt–subyekt munosabatlari asosida talabaning shaxsiy faolligi, motivatsiyasi va ijtimoiy moslashuvini rivojlantiruvchi muhim omil sifatida yoritilgan. Tadqiqot natijalari pedagogik muloqot va hamkorlikning uyg‘unlashgan holda tashkil etilishi ta’lim jarayonining ijobiy psixologik muhitini ta’minlashini ko‘rsatadi.