QISHLOQ XOʻJALIK EKINLARINI YETISHTRISHDA ILGʻOR TEXNOLOGIYALARNING QOʻLLANILISHI - Chorshanbiyeva Shohida (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya .Mazkur maqolada qishloq xo‘jalik ekinlarini yetishtirish jarayonida ilg‘or texnologiyalarning qo‘llanilishi, ularning samaradorlikni oshirishdagi roli hamda resurslardan oqilona foydalanishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida raqamli texnologiyalar, aqlli sug‘orish tizimlari, agrotexnologik innovatsiyalar va zamonaviy mexanizatsiya vositalarining qishloq xo‘jaligi mahsuldorligiga ta’siri o‘rganildi. Natijalar ilg‘or texnologiyalarni joriy etish hosildorlikni oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish va barqaror qishloq xo‘jaligini rivojlantirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.