ERKIN IQTISODIY HUDUDLARNING MILLIY IQTISODIYOT INVESTITSION SALOHIYATINI OSHIRISHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Rahmonqulov Yoqubjon Bahodir o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada erkin iqtisodiy hududlarning milliy iqtisodiyot investitsion salohiyatini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot jarayonida erkin iqtisodiy hududlar faoliyatining investitsiyalarni jalb etish, ishlab chiqarish infratuzilmasini rivojlantirish, eksport salohiyatini kengaytirish va hududiy iqtisodiy muvozanatni ta’minlashdagi roli o‘rganilgan.