YOSH DAVRLARIDA KRIZIS VA INQIROZNI YUZAGA KELISHI VA OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Aslanova Nodira Mirzakarimovna; Mamasoliyeva Zuhra Tolibjon qizi; Abdurahimova Gulassal Obidjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yosh davrlarida kuzatiladigan psixologik krizislarning yuzaga kelish sabablari, ularning shaxs rivojiga ta’siri hamda oldini olishning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Inson ontogenezining turli bosqichlarida uchraydigan inqirozli holatlar, ularning namoyon bo‘lish shakllari va psixologik yondashuvlar orqali bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, krizis davrlarida oila, ta’lim muassasasi va ijtimoiy muhitning o‘rni alohida ta’kidlanadi.