BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA PEDAGOGIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Isayeva O'giloy Shavkatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Zamonaviy ta’lim tizimi shaxsga yo‘naltirilganlik, innovatsionlik va kompetensiyaviy yondashuv tamoyillariga asoslanib rivojlanmoqda. Bugungi kunda ta’lim jarayonida bilim berishdan ko‘ra, shaxsning amaliy faoliyatda qo‘llay oladigan kompetensiyalarini shakllantirish ustuvor vazifa sifatida qaralmoqda. Shu nuqtayi nazardan, bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining pedagogik tayyorgarligini kompetensiyaviy yondashuv asosida takomillashtirish dolzarb ilmiy-pedagogik muammo hisoblanadi. Chunki boshlang‘ich ta’lim bosqichi shaxsning intellektual, ijtimoiy va ma’naviy rivojlanishida hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lib, aynan shu bosqichda o‘qituvchining kasbiy mahorati va pedagogik kompetensiyasi ta’lim sifati va samaradorligini belgilaydi.