YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA VOLONTYORLIKNING AHAMIYATI - Abdulxayeva Muslima Jahongir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqola yashil iqtisodiyotni rivojlantirishda volontyorlik faoliyatining ahamiyatini chuqur tahlil qiladi. Yashil iqtisodiyot ekologik xatarlarni yumshatish va resurslar tanqisligini kamaytirishga qaratilgan barqaror rivojlanish modelidir. Maqolada volontyorlikning nazariy asoslari, uning bevosita va bilvosita hissasi, ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligi hamda barqarorlikka ta’siri ko’rib chiqiladi. Mavjud adabiyotlar va amaliy loyihalar tahlili orqali volontyorlarning ekotizimlarni tiklash, tabiiy resurslarni muhofaza qilish, jamoatchilikni xabardor qilish va yashil tashabbuslarni qo’llab-quvvatlashdagi muhim roli asoslanadi. Tadqiqotda yashil volontyorlikni qo’llab-quvvatlash mexanizmlari va samarali amaliyotlariga ham e’tibor qaratilgan bo’lib, xulosada tegishli tavsiyalar berilgan.