INGLIZ TILINI O’QITISHDA O’SMIRLIK XUSUSIYATLARINI INOBATGA OLISHNING AHAMIYATI - Satilov Davronbek Abdulxayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola ingliz tilini o’qitishda o’smirlik davrining o’ziga xos xususiyatlarini inobatga olishning ahamiyatini tahlil qiladi. U yoshlarning psixologik, kognitiv va ijtimoiy-emotsional rivojlanishini hamda ularning til o’zlashtirishga ta’sirini o’rganadi. Maqolada o’smirlar uchun samarali o’qitish metodologiyalari, o’qituvchining roli, sinf muhiti va motivatsiyani oshirish strategiyalari muhokama qilinadi. Adabiyotlar tahlili orqali, o’smirlik davrida ikkinchi tilni o’zlashtirish bo’yicha mavjud noto’g’ri tushunchalar bartaraf etilib, mazkur yosh guruhiga xos bo’lgan o’quv ehtiyojlarini qondirish muhimligi ta’kidlanadi. Maqola, o’smirlarning kognitiv moslashuvchanligini, shaxsiyat shakllanishini va ijtimoiy bog’lanishlarga bo’lgan ehtiyojini hisobga olgan holda, samarali o’qitish amaliyoti uchun tavsiyalar beradi.