KOGNITIV JARAYONLAR TIZIMIDA TAFAKKUR VA UNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Tulyаgаnоvа Gulnоzа Оlimjоn qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada inson psixikasining muhim kognitiv jarayonlaridan biri bo‘lgan tafakkur tushunchasi, uning mohiyati, turlari va boshqa bilish jarayonlari bilan o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi. Tafakkurning idrok, diqqat va xotira bilan aloqasi ilmiy tadqiqotlar hamda statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, tafakkurning rivojlanishi va ta’lim jarayonidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola talabalarning ilmiy tafakkurini shakllantirishga xizmat qiladi.