BUYUK AJDODLAR YUBILEYLARINI NISHONLASH BO‘YICHA PREZIDENT QARORLARI: MAZMUNI, AMALGA OSHIRILISHI VA ERISHILGAN NATIJALAR - Azimova Maftuna Muxammadamin qizi; Shahzodaxon Abduboqiyeva Sobirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida buyuk ajdodlar yubileylarini nishonlashga qaratilgan Prezident qarorlarining mazmun-mohiyati, ularning amaliyotga tatbiq etilishi hamda erishilgan ijtimoiy-ma’naviy, ilmiy va madaniy natijalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yubiley tadbirlarining milliy o‘zlikni anglash, tarixiy xotirani tiklash, yoshlar tarbiyasi va xalqaro madaniy hamkorlikni rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, davlat siyosati darajasida ajdodlar merosini asrash va targ‘ib qilish mexanizmlari ilmiy jihatdan baholanadi.