MUSIQIY TA’LIM VA TARBIYA: YOSH AVLODNING MA’NAVIY, ESTETIK VA IJODIY RIVOJLANISHIDA MUSIQANING ROLI - Babamuradov Eshmamat Komilovich; Qudratov Dilshodbek Baxtiyor o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: maqolada musiqiy san’at va ta’limning yosh avlodning ma’naviy, estetik va ijodiy rivojlanishidagi roli, shuningdek, milliy va zamonaviy pedagogik yondashuvlar orqali musiqiy madaniyatni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Musiqaning inson ruhiy olamiga ta’siri, ijrochilik mahorati, xalq cholg’u asboblarining ahamiyati va yoshlarni tarbiyalashdagi ijtimoiy pedagogik vazifalari yoritiladi. Ta’limda innovatsion texnologiyalarni joriy etish, nazariya va amaliyotni uyg’unlashtirish hamda milliy an’analarni jahon tajribasi bilan integratsiya qilish zarurati ta’kidlangan.