AYOLLAR KIYIMINI TIKISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING QO‘LLANILISHI - DJABBOROVA GULCHEHRA DJURAYEVNA; XUDOYNAZAROVA MALIKA ABDUQODIROVNA; RAXIMOVA SAYGUL IMOMOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada ayollar kiyimini tikish jarayonida zamonaviy texnologiyalarning qo‘llanilishi, ularning ishlab chiqarish samaradorligi, mahsulot sifati va raqobatbardoshligini oshirishdagi ahamiyati atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tikuvchilik sanoatida keng joriy etilayotgan avtomatlashtirilgan tikuv uskunalari, kompyuter yordamida loyihalash va ishlab chiqarishni boshqarish (CAD/CAM) tizimlari, shuningdek, innovatsion va ekologik toza materiallardan foydalanish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada zamonaviy texnologiyalarning ayollar kiyimini modellashtirish, konstruktsiyalash, tikish va sifat nazorati bosqichlaridagi afzalliklari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, texnikumlarda “Ayollar kiyimini tikish texnologiyasi” fanini o‘qitishda zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash orqali bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish masalalari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari tikuvchilik sanoatini rivojlantirish hamda ta’lim va ishlab chiqarish integratsiyasini mustahkamlashda amaliy ahamiyatga ega.