TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA TEXNIKUMLARDA O‘QUV ISHLARI BO‘YICHA DIREKTOR O‘RINBOSARINING BOSHQARUV FAOLIYATI - NORMURODOV KAMOLIDDIN ERKINOVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada texnikumlarda ta’lim sifatini oshirish jarayonida o‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosarining boshqaruv faoliyati har tomonlama ilmiy- nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ta’lim sifati tushunchasining zamonaviy talqini, texnikumlarda o‘quv jarayonini tashkil etishning o‘ziga xos xususiyatlari hamda boshqaruv faoliyatining ta’lim natijalariga ta’siri asoslab berilgan. Maqolada o‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosarining funksional vazifalari, rejalashtirish, tashkil etish, nazorat va monitoring jarayonlaridagi roli, pedagogik jamoa bilan ishlash mexanizmlari hamda innovatsion ta’lim texnologiyalarini joriy etishdagi faoliyati keng yoritilgan. Shuningdek, ta’lim sifatini oshirishda boshqaruv qarorlarining ilmiy asoslanganligi va tizimliligining ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari texnikumlarda o‘quv jarayonini samarali boshqarish, ta’lim sifatini barqaror oshirish va raqobatbardosh kadrlar tayyorlashda o‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosarining faoliyati hal qiluvchi omil ekanini tasdiqlaydi.