TEXNIKUMLARDA ONA TILI DARSLARINI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Abduraimova Zarnigorxon Ikromovna; Abdujalilova Gulhayo Jaloliddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Oʻzbek tili texnikumlarda sohaga mos ravishda chuqur va samarali oʻrgatilishi kerak boʻlgan eng muhim fanlardan biridir. Ona tili darslari nafaqat tilga oid bilim va malakalarni oshirishga, balki oʻquvchilarning umumiy tafakkurini, muloqot madaniyatini, soʻz boyligini, hayotga va kasbga boʻlgan munosabatini shakllantirishga xizmat qiladi. Ana shu jarayonni mukammal va zamonaviy tashkil qilish uchun interfaol oʻqitish metodlaridan foydalanish alohida ahamiyat kasb etadi. Interfaol metodlar an’anaviy oʻqitish uslublaridan tub farq qiladi. Bu metodlar oʻquvchilarni faollikka, mustaqil fikrlashga, ijodiy yondashuvga, oʻz nuqtayi nazarini bildirishga, erkin muloqotga da’vat qiladi.