KVADRAT TENGLAMALAR VA ULARNING AMALIY AHAMIYATI - Norboyev Javoxir Vaxobjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezisda kvadrat tenglamalar tushunchasi,ularning ildizlarini topish usullari,formulalar va amaliy ahamiyati haqida so’z boradi.Kvadrat tenglamalar matematikaning asosiy bo’limlaridan biri bo’lib,real hayotdagi masalalarni,jumladan fizika,geometriya,iqtisodiyot va muhandislik sohalaridagi masalalarni yechishda keng qo’llaniladi.Tezisda kvadrat tenglamaning umumiy ko’rinishi,diskriminant,ildizlar fo’rmulasi,Viyet formulalari va faktorizatsiya kabi asosiy matematik vositalar keltirilgan.