O‘ZBEK ADABIYOTIDA MAKTUB JANRINING ILK NAMUNALARINI “QUTADG‘U BILIG” ASARI MISOLIDA TADQIQ ETISH - Ergasheva Dilshoda Abdusalomovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Yususf Xos Hojibning “Qutadg ‘u bilig” asari tarkibida keluvchi maktub janrlari tahlil qilingan bo ‘lib, ushbu janrning badiiy adabiyotda o ‘rni ushbu asar misolida yorqinlashtirilgan. Bundan tashqari maktub janrining asardagi vazifasi, janrda qo ‘llanilgan badiiy san’atlar ham o ‘rganilgan bo ‘lib, bu janr yozuvchi uchun qulay muhit yarata olishi, har qanday demokratik fikrini maktub janri orqali emin-erkin ifoda eta olgani bayon etilgan.