ZAMONAVIY DARSLARDA INTERAKTIV USULLARNING AHAMIYATI - Mirzoyeva Nigora Shavkatjonovna; Abdisamatov Ozodbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy darslarda interaktiv o‘qitish usullarining ahamiyati, ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri, o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga qo‘shgan hissasi keng ilmiy asosda tahlil qilinadi. Interaktiv usullar tushunchasi, asosiy tamoyillari, afzalliklari hamda amaliy qo‘llanilishi xalqaro tadqiqotlar va ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Maqolada tanqidiy fikrlashni rivojlantirish, o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, bilimlarni chuqur o‘zlashtirish va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishda interaktiv metodlarning roli ilmiy faktlar bilan asoslab berilgan. Shuningdek, tibbiyot va boshqa sohalardagi o‘qitishda interaktiv metodlarning real misollari keltirilgan. Maqola zamonaviy ta’limda faol pedagogik yondashuvlar bilan ishlovchi o‘qituvchilar, metodistlar va ta’lim mutaxassislari uchun foydali ilmiy-amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.