BRONXIAL ASTMA KASALIGINING HOZIRGI KUNDAGI DOLZARBLIGI SHU BILAN BIR QATORDA, TARQALISHI VA DAVOLASH USULLARI - Zokirova Jasmina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bronxial astma kasalliging dolzarbligi shundaki, surunkali yallig`lanish bilan kechadigan, nafas yo`llarining tutilishi va bronxlarning yuqori sezgirligi bilan namoyon bo`ladigan kasallikdir. Bu kasallikning dolzarbligi, klinik belgilari, tashxis usullari, davolash va profilaktika choralari yoritilgan. Bronxial astma hayot sifatini pasaytiruvchi, og`ir asoratlar va o`limga olib kelishi mumkin bo`lgan muhim tibbiy muammo sifatida ko`rsatilgan.