O‘ZBEKISTON SHAROITIDA YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHNING HUQUQIY-ME’YORIY BAZASI VA AMALIY HOLATI - Ziyabov Ag‘zam Rustamjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda islom moliyasi tamoyillari asosida yashil iqtisodiyotni rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Islom moliyaviy vositalarining (sukuk, mudaraba, musharaka va boshqalar) ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Xalqaro tajribalar asosida islom moliyasi yordamida yashil loyihalarni moliyalashtirish istiqbollari baholangan hamda O‘zbekiston sharoitida ushbu yo‘nalishni rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.