INGLIZ TILI DARSLARIDA O’QUVCHILARNING FAOLLIGINI OSHIRISH VA ULARNING TIL O’RGANISHDAGI MUVAFFAQIYATLARINI TA’MINLASH MASALASI - Akhmedova Shakhnoza Abidjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ingliz tili darslarida o’quvchilarning faolligini oshirish va ularning til o’rganishdagi muvaffaqiyatlarini ta’minlash masalasi ko’rib chiqiladi. O’quvchilarning motivatsiyasiga ta’sir etuvchi omillar, dars jarayonida qo’llanilishi mumkin bo’lgan samarali usullar, o’qituvchining roli va o’quv muhitining ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada berilgan tavsiyalar o’quvchilarning ingliz tiliga bo’lgan qiziqishini oshirish, ularning til o’rganishdagi muvaffaqiyatlarini ta’minlash va shaxsiy rivojlanishiga hissa qo’shishga qaratilgan.