FORTEPIANO IJROCHILIGIDA IJROCHIYLIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Sarvarjon Azizov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada fortepiano ijrochiligini o‘qitish jarayonida talabalarda ijrochilik ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirish masalalari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan yoritilgan. Fortepiano ta’limida texnik tayyorgarlik, musiqiy-badiiy tafakkur hamda psixologik omillarning o‘zaro uzviy bog‘liqligi tahlil qilinadi. Shuningdek, oliy musiqa ta’limi tizimida individual yondashuv, muntazam mashq jarayoni va milliy musiqiy merosdan foydalanish orqali samarali natijalarga erishish yo‘llari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari fortepiano ijrochiligi metodikasini takomillashtirishda muhim amaliy ahamiyat kasb etadi.