MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING MA’NAVIYATLI VA SAYOHIYATLI YOSHLARNI TARBIYALASHGA DOIR QARASHLARI - Toshov Muxiddin Jo`raboyevich; O‘rinova Xadiyaxon Nizomiddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada jadid ma’rifatparvar olimi, pedagog Mahmudxo‘ja Behbudiyning jamiyatga doir qarashlari, uning me’rosini zamonaviy yoshlarni tarbiyalashdagi ahamiyatli haqida fikrlar bildirilgan. Behbudiyning yoshlarni tarbiyalashga oid g‘oyalari o‘z davrida milliy ma’rifatparvarlik harakatining asosiy omillaridan biri sifatida shakllangan bo‘lib, bugungi kunda ham muhim asos bo‘lib xizmat qiladi. Jamiyatda har tamonlaman sayohiyatli yoshlarni tarbiyalash ahamiyatli tamonlari haqida fikr mulohazalar bayon qilingan.