SOLIQ SIYOSATINING TADBIRKORLIK MUHITIGA TA’SIRI - Sohibov Azizbek Dilshod o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasida soliq siyosatining tadbirkorlik muhitiga ko’rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot davomida soliq stavkalari, imtiyozlar, soliq ma’muriyatchiligi va soliq yuki dinamikasi chuqur o’rganilgan. Maqolada 2024-2025-yillar uchun qabul qilingan soliq islohotlari, ularnig kichik va o’rta biznesga ta’siri, shuningdek yashirin iqtisodiyotni qisqartirish bo’yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar bayon etilgan. Tahlil natijalari shuni ko’rsatadiki, soliq siyosati maqsadli ravishda tadbirkorlik faoliyatini rag’batlantirish, investitsiya muhitini yaxshilash va davlat byudjeti daromadlarini barqaror oshirishga qaratilgan. Maqolada stat.uz, lex.uz va soliq.uz rasmiy saytlaridan olingan statistik ma’lumotlar va qonunchilik hujjatlari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.