MUSTAQILLIK DAVRIDA KUTUBXONA SOHASIDA AMALGA OSHIRILGAN ISLOHOTLAR - Nizomova Rayxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mustaqillik davrida O‘zbekiston kutubxona sohasida amalga oshirilgan islohotlar, ularning mazmun-mohiyati va jamiyat ma’naviy hayotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining joriy etilishi, elektron kutubxonalar tizimining shakllanishi, normativ-huquqiy bazaning takomillashuvi hamda kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati masalalari yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy axborot-resurs markazlari faoliyati va ularning ta’lim tizimidagi ahamiyati ochib beriladi.