AHOLI DAROMADLARI VA TURMUSH DARAJASINING IQTISODIY MOHIYATI HAMDA UNI OSHIRISH YO‘LLARI - Risbekov Abduraxmon Usmonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA:Mazkur maqolada aholi daromadlari va turmush darajasining iqtisodiy mohiyati, shakllanish omillari va ularni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda real va nominal daromadlar, iste’mol darajasi, bandlik, inflyatsiya va ijtimoiy himoya tizimi kabi asosiy ko‘rsatkichlar o‘rganilgan. Shuningdek, davlat siyosati va iqtisodiy strategiyalar orqali aholining turmush darajasini yaxshilash bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi. Maqola texnikum sharoitida iqtisod fanini o‘qitishda ham amaliy ahamiyatga ega.