BO’LAJAK O’QITUVCHILARDA MA’SULIYATLILIK VA TASHABBUSKORLIKNI RIVOJLANTIRISH - Charos Boymatova Zayniddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekistonda ta’lim tizimi doimiy ravishda yangilanib, har doim jamiyatning ilg‘or vakillarini yetishtirishga intiladi. Bu jarayonda o‘qituvchi shaxsining o‘rni va roli beqiyosdir. Aynan o‘qituvchi jamiyatda yuksak ma’naviyatli, bilimli, tashabbuskor va mas’uliyatli insonlarni tarbiyalashda asosiy vositachi hisoblanadi. Shu bois, bo‘lajak o‘qituvchilarda mas’uliyatlilik va tashabbuskorlik sifatlarini rivojlantirish bugungi kun ta’limi oldidagi eng ustuvor maqsadlardandir. Bu maqolada ana shu muhim fazilatlarni rivojlantirish konsepsiyasi, yondashuvlari va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.