QIZIL QON TANACHALARI KAMLIGI – ANEMIYA: ETIOLOGIYA, KLINIK KECHISH VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Rustamova Odinaxon Rasuljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola qizil qon tanachalari kamligi – anemiya haqida bo‘lib, kasallikning kelib chiqish sabablari, belgilari, darajalari, tashxis va davolash usullarini batafsil yoritadi. Maqolada temir, vitamin B12 va foliy kislotasi yetishmovchiligi, qon yo‘qotish, surunkali kasalliklar va irsiy omillar kabi anemiyani keltirib chiqaruvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, sog‘lom turmush tarzini saqlash va anemiyaning oldini olish bo‘yicha tavsiyalar, qizil qon tanachalari va gemoglobinning organizmdagi roli ham batafsil ko‘rsatilgan.